Reizen is je grenzen verleggen

 chapadabluecave projectguido

 

Strand, Actie, Cultuur & Sociaal

 

Op het programma:

  • 7-daagse strandvakantie in B&B Bela Bahia 
  • begeleide excursie naar Mangue Seco
  • 5-daags verblijf in het nationaal park Chapada Diamantina 
  • 3 begeleide excursies 
  • 1 dag Salvador historisch centrum met begeleide wandeling
  • begeleid bezoek aan de sociale projecten Ceifar en Acopamec in een kansarme buurt
  • 2-daags verblijf in Hanshof nabij Praia do Forte
  • 2 begeleide excuries


Dit verblijf van twee weken begint met een weekje rust aan het tropisch strand van Poças, waar B&B Bela Bahia zich bevindt.

 

dag 1 tot 7 - Poças

Je wordt per auto opgehaald voor transfer naar Bela Bahia hetzij aan de luchthaven, hetzij de dag erna in je gekozen verblijf, mocht je laat geland zijn.  Je zal er een week doorbrengen met mogelijkheid tot het maken van begeleide excursies. Een trip naar het prachtige duinendomein Mangue Seco is alvast inbegrepen.
Je verblijft in de Rode- of Gele Kamer op basis van ontbijt. Je kan, als je dat wenst, 's avonds aan tafel bijschuiven (R$ 40/pp, incl. wijn en water)

De uitstappen zijn voor max. 4 personen, gebeuren in privésfeer per auto met je gastvrouw als gids, op je eigen ritme en volgens je wensen van dat moment.


dag 8 tot 11 - Chapada Diamantina

Je wordt rond 8u door een taxi opgehaald die je in een 8-tal uur naar je pension in het stadje Lençois brengt en waar je, op basis van ontbijt, zal verblijven bij Pieter en Luise, een Belgisch/Braziliaans echtpaar. Het gezellige stadje telt talrijke restaurants en cafeetjes.
Er zijn drie begeleide excursies inbegrepen: Devils Pool & Pai Inacio + Marinus Swamp & Roncador River + Musquito Waterfall & Blue Pool.


dag 12 tot 13 - Salvador da Bahia

 

Op dag 13 verlaat je de Chapada Dimantina rond 8u met een reisbus (niet inbegrepen) richting hoofdstad, waar je rond 15u aankomt en je een taxi (niet inbegrepen) naar je zelf gekozen verblijf neemt (wij geven je tips). De namiddag en avond vul je zelf in.
De volgende ochtend om 9u word je opgehaald door Belg Guido en zijn Braziliaanse echtgenote Maria, die je de mooiste hoekjes van het historisch centrum Pelourinho leren kennen. Rond de middag nemen ze je mee naar de hotelschool waar je kan lunchen (facultatief) en daarna laten ze je kennis maken met de sociale projecten Acopamec en Ceifar, waar je ongetwijfeld even stil van zal worden.
's Avonds nemen ze je mee naar het Hanshof in het Atlantisch Regenwoud vlakbij Praia do Forte, waar je 2 dagen zal verblijven in vol pension (wijn en water bij de avondmaaltijd inbegrepen). Er is geen internet.


dag 14 tot 16 - Praia do Forte & Sapiranga


Samen met Guido en Maria bezoek je de mooie badplaats Praia do Forte met de kasteelruïne en vervolgens het natuurgebied Sapiranga, een stukje van het Atlantisch Regenwoud.
's Avonds kan je opnieuw genieten van Guido's culinaire hoogstandjes.

 

dag 17 - Hanshof

 

Je laatste dag kan je, afhankelijk van je vluchtuur, doorbrengen in het Hanshof of wandelen in het woud tot aan het grote meer waar een gezellig cafeetje is. Je wordt per auto door Guido naar de luchthaven gebracht.


Dit pakket geeft je een mooie kijk op het koloniale verleden van Bahia, laat je genieten van de schoonheid van de adembenemende natuur, zorgt voor voldoende rust en laat je kennis maken met het leven zoals het is in de kansarme buurten en dit alles in je eigen taal.

 
Prijs voor 2 personen : 

R$ 7.700,00 


(prijs voor meerere personen en/of pakket-op-maat op aanvraag)

(het hele jaar geldig, behalve tijdens de eindejaar- en carnavalperiode)

Inbegrepen : luchthaventransfer, alle transfers in het kader van de rondreis en de uitstappen behalve de reisbus naar Salvador op dag 13, alle overnachtingen in Bela Bahia, Chapada Diamantina en Hanshof, alle vermelde uitstappen, meertalige gidsen, alle vermelde maaltijden.

Niet inbegrepen : niet vermelde transfers, bustransfer op dag 13, niet vermelde maaltijden, 1 overnachting in Salvador, persoonlijke uitgaven, vluchten, eventuele verzekeringen.


De actuele wisselkoers

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.